Editorial - Deniz Evcik, (Archives of Rheumatology, 2009)
Değerli Meslektaşlarım, 2008-2009 Akademik yılın sona erdiği Haziran ayında dergimizin bu yeni sayısını sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum. Dergimiz bu sayısında da bilimsel anlamda hepimize katkıda bulunacak makale, olgu sunumları ve derleme yazılarımızı içermektedir. Son üç yıldır yoğun olarak sürdürdüğümüz uluslararası veri tabanlarında yer alma çalışmalarımız sonucunda bilindiği gibi oldukça önemli yol aldık. Burada “peer-review” olarak adlandırılan “bağımsız hakem” değerlendirmesinin üzerinde önemle durmaktayız. Bu anlamda yurtdışından bize konusunda bilimsel çalışması olan, değerli danışmanların önemli katkıları olmaktadır. Ayrıca bugüne kadar bizden değerli katkı ve desteklerini esirgemeyen tüm danışmanlarımızın çok önemli bir görev üstlendiklerini ve bundan sonraki dönemde de bağımsız danışmanlık konusundaki katkı ve desteklerini bizlerden esirgememelerini diliyorum. Hem uzmanlık hem de yan dalımız ile ilişkili ciddi sorunlar yaşadığımız bugünlerin hepimiz için ayrı bir önem taşıdığını düşünüyorum. TRASD olarak aldığımız kararların kurumsallaşma yolunda çok değerli olduğunu ve başarıya ancak şubelerimiz ve tüm camiamızın katkılarıyla ulaşabileceğimizi ve hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize hoşgörülü olması gerektiği inancını taşıyorum. Bu nedenle önümüzdeki dönemde özellikle romatoloji yan dalımıza sahip çıkmak adına elimizden gelen her türlü desteği göstermemizi ve geleceğimize yönelik kaygılarımızın oluşmaması adına yeni açılımlara kucak açmamızın önemini vurgulamak istiyorum. Hepinize iyi bir yaz tatili diliyorum. Saygılarımla Prof. Dr. Deniz Evcik Editör